Vinkkejä liikkumisen tapahtuman järjestäjälle

HUOM! Nämä vinkit koskevat yksittäisen liikkumisen tapahtuman järjestämistä.

Tämä verkkosivusto ainoastaan kokoaa ja välittää tietoa liikkumisen tapahtumista. Verkkopalvelusta voi selata tapahtumia ja päiviä paikkakunnittain. Liikuntatapahtuman järjestäjänä olet itse vastuussa kaikesta tapahtumaan liittyvästä toiminnasta ja tapahtuman onnistumisesta.

 • Pienet tilaisuudet, joissa on vähän osallistujia ja jotka tilaisuuden luonteen tai järjestämispaikan takia eivät edellytä toi­mia järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitä­miseksi tai erityisiä liikennejärjestelyjä, eivät edellytä ilmoitusta.
   
 • Lupia tarvitset silloin, kun tapahtuma järjestetään julkisella paikalla, kun siihen voi osallistua kuka tahansa tai kun siihen myydään pääsylippuja. Tapahtuman järjestämiseen tarvittavien lupien määrä riippuu tapahtuman luonteesta ja koosta. Suurimmalle osalle tapahtumista tarvitaan tapahtumapaikan haltijan esimerkiksi kunnan lupa ja poliisille tehtävä ilmoitus yleisötilaisuudesta.
   
 • Lupien hakeminen ja ilmoitusten tekeminen on tapahtuman järjestäjän vastuulla.
   
 • Jos olet epävarma ilmoituksen tekemises­tä, tarkista asia aina Poliisin lupayksiköstä.
  http://www.poliisi.fi/luvat/ilmoitus_yleisotilaisuudesta
   
 • Vaikka tapahtumanjärjestäjällä olisikin vastuuvakuutus, niin jokainen liikkuu  aina kuitenkin omalla vastuullaan ja vastaa omasta tapaturmaturvasta. Kerro ihmisille, että tehdään siitä yhdessä iloinen tapahtuma ja että jokainen liikkuu omalla vastuullaan
   
 • Muistathan viestiä tapahtumastasi! Lue lisää täältä.